Cserhát - Vendéglátás

Mívesház Vendéglő

Hollókő, Petõfi u. 4.
telefon: +36 32 380 016 +36 32 379 257
email: miveshaz@invitel.hu

Programajánlat:
A Mívesház udvarán népviseletbe öltözött asszonyok énekszóval fogadják a vendégeket, majd hollókői szokás szerint barackpálinkát szolgálnak fel. Szabadtéri kemencében vendégeink előtt sütik a túrós lepényt, miközben az asszonyok fonó bemutatót és kukoricapattogtatást tartanak. Egy önként jelentkező hölgyet a menyecskék, beöltöztetnek díszes hollókői viseletbe, majd séta közben megismerkedhetnek a védett falurész látnivalóival.

Séta után a Mívesház pincéjében kialakított borozóban szolgálják fel a szabadtéri kemencében sütött "Kemencés falatok"-at.

A Mívesház és a Teaház hangulatos portája közvetlenül a fatornyos templom szomszédságában található, mely tavasztól õszig várja vendégeit. Népi ihletésû ajándéktárgyak és ízletes csemegék közül válogathatnak a látogatók.

Nyitva tartás

Tavasztól őszig

Ha észrevétele van a megjelenő adatokkal kapcsolatban, aktuálisabb vagy bővebb információt tud a helyszínről, kérjük küldje el nekünk az alábbi szövegmező segítségével. A beküldött észrevételeket kollégáink feldolgozzák és az észrevételek alapján módosítják az adatlapot. Maga a beküldött üzenet a lapon nem jelenik. meg!
Amennyiben visszajelzést szeretne, kérjük, hogy az üzenetben hagyja meg elérhetőségeit.