Cserhát - Vendéglátás

Andezit Fogadó és Étterem

Bér, Virágospuszta
telefon: 06-309-213-364 Tel./Fax.: 06-32/486-020
email: info@andezitHotel.hu
http://www.andezithotel.hu

Ha viszont harcolni akar gyarapodó súlya ellen, akkor a délutáni szieszta helyett választhatja a túrázást a közeli, Európa hírű homorú andezitoszlop képződményekhez. Béri templomtorony Lesétálhat Bérre, rácsodálkozni a századvégi parasztházakra, a műemlék evangélikus templomra, bekukkanthat a falumúzeumba, és leöblítheti torkát a történelmi pincesor valamelyik árnyas rejtekén. A festői környezetben szabadon legelésző lovak, pónilovak, szamarak, őshonos mangalica disznók és vaddisznók, racka juhok és egzotikus országokból származó állatok gyönyörködtetik a látogatókat. A nyugodt környezetben tartott állatokat a gyermekek és a felnőttek szabadon etethetik, simogathatják. A láma igen otthonosan legelészik a lovak és a pónilovak társaságában. A tevemama vemhesen került hozzánk, a kicsinye már itt született. Tervezzük, hogy a későbbiekben tovább gyarapítjuk egzotikus állataink számát. A parkban sétálva sok olyan élményben lehet része a látogatónak, ami feledteti a mindennapok rohanását. A park keleti oldalán található tengerszem egy mesterséges tó, amit az állatok itatása céljára és a kirándulók kedvére hoztunk létre. A séták során megfáradt vendégeket különféle szórakozási lehetőség várja. A drink bár, a csárda, az étterem és az otthonos szállások mind a kényelmet szolgálják.

Teve

Mindezt Budapesthez viszonylag közeli településen találja meg, ahová közvetlen buszjárattal is el lehet jutni. Az "Elérhetőség" menüpont alatt minden ehhez szükséges információt megtalál.

Őshonos és egzotikus állatok

A kastély parkjában az őshonos állatoktól kezdve az egzotikus ritkaságokig mindenféle állat látható. Magyar racka juhok, mangalica malacok, szarvasok, őzek, vaddisznók, pávák, pónilovak, indián lovak, szamarak, tevék, láma, strucc sétálnak szabadon. Az állatok szelídek és lehet őket simogatni.

Bér Nógrád megye egyik legszebb fekvésű falucskája.
A települést körülölelő dombok tetejének egyikén 7,5 hektáros gyönyörű parkban helyezkedik el a 100 férőhelyes vadászkastély, amely szolgáltatásaival és kényelmével már megnyitásának pillanatában óriási népszerűségre tett szert, nem csak a pihenni vágyó családok, hanem a konferenciákat, találkozókat rendezők körében is. Minden korosztály megtalálhatja ezen a helyen mindazt, ami a kikapcsolódáshoz, szórakozáshoz szükséges.
Parkoló A parkban kialakított szabadtéri szalonnasütő helyek mellett található a vendégek körében igen népszerű, régi időket idéző krumplisütő. Egy kupica béri pálinka, szalonna, héjában sült krumpli, vöröshagyma és mellé egy korsó sör, vagy jóféle borocska az ínyenceknek is maradandó élményt nyújt.


CsárdaTovábbi szórakozási lehetőség nyílik a csárdában, amelynek teraszáról gyönyörű kilátás nyílik a környező tájra. A kastélyban található zeneterem, könyvtár, étterem, tárgyaló a rendezvényeknek kínál hangulatos helyszínt. A magyaros berendezésű étteremben házias ételeket, ínycsiklandozó helyi specialitásokat kínálunk, mint például a középkori vacsora mangalica malacsülttel. Aki már kóstolta nálunk a mangalica malacsültet, később sem fog tudni lemondani róla.

Ha észrevétele van a megjelenő adatokkal kapcsolatban, aktuálisabb vagy bővebb információt tud a helyszínről, kérjük küldje el nekünk az alábbi szövegmező segítségével. A beküldött észrevételeket kollégáink feldolgozzák és az észrevételek alapján módosítják az adatlapot. Maga a beküldött üzenet a lapon nem jelenik. meg!
Amennyiben visszajelzést szeretne, kérjük, hogy az üzenetben hagyja meg elérhetőségeit.