Cserhát - Túra

Ökológiai tanösvény

Buják, Kossuth u. 3.
telefon: +36 32 488 001
email: bujak@bp-erdo.hu

A 11 állomásból álló ökológiai tanösvény a bujáki Glatz Oszkár Művelődési Központtól indul, és felvezet a Sasbérci kilátóhoz. A túra útvonalán vagy a Kálvára-hegy felé kerülve juthatunk vissza a községbe. A tanösvény egy leágazását követve felkapaszkodhatunk a Bujáki várromhoz, ahonnan csodálatos panoráma tárul elénk.

A bujáki erdő amellett, hogy pihentet, felüdülést nyújt az ember számára a hétköznapok hajszája után. Ökológiai tanösvényünk létrehozását az a cél vezérelte, hogy mindenki, aki a Buják környéki erdőterületet meglátogatja, ne csak gyönyör­ködjön annak szépségében, hanem közben hasznos ismeretekre tegyen szert az erdő és a természet fontosságáról. 

A tanösvény minden év március 1-től augusztus 31-ig, napkeltétől napnyugtáig – a kilátó pedig ugyanebben, a Bujáki Erdészeti Igazgatóság által meghatározott időben – látogatható.

Elérhetőség

Az erdőben folyó veszélyes tevékenységek (fakitermelés, vadászat) miatt az ettől eltérő időpontokban tervezett látogatáshoz előzetes bejelentkezés és egyeztetés szükséges a lenti telefonszámon. A tanösvény látogatásához kísérő szükséges, mivel az út nincs táblákkal ellátva.

HM Budapesti Erdőgazdaság Zrt. Bujáki Erdészeti Igazgatóság

Tel.: +36 32 488 001

Ha észrevétele van a megjelenő adatokkal kapcsolatban, aktuálisabb vagy bővebb információt tud a helyszínről, kérjük küldje el nekünk az alábbi szövegmező segítségével. A beküldött észrevételeket kollégáink feldolgozzák és az észrevételek alapján módosítják az adatlapot. Maga a beküldött üzenet a lapon nem jelenik. meg!
Amennyiben visszajelzést szeretne, kérjük, hogy az üzenetben hagyja meg elérhetőségeit.