Cserhát - Szolgáltatás

Orvosi rendelő

Dejtár, József Attila u. 3.
telefon: 06 35/ 346-119


A falu védőnője Síró Katalin, aki felsőfokú végzettséggel rendelkezik. Feladata a terhesgondozás, anya-, csecsemő- és gyermekvédelem. Jelenleg a terhes gondozáson kívül 10 csecsemő, 25 fő 1-3 éves gyermek, 66 fő 3-6 éves gyermek és 117 fő általános iskolás gyermek ellenőrzését végzi. A 7-8. osztályosok részére csecsemőgondozó és elsősegélynyújtó tanfolyamot vezet.

Falunkban csökken a születések száma. Az elöregedésen kívül ez is szerepet játszik a falu lakosságának csökkenésében.

A falu egészségügyi rendelője átépítéssel 1991-ben készült el. Az egészségügyi feladatok ellátására alkalmas épület.

A falu orvosa dr. Czimbalmos István. A szomszédos Patak községben is ő látja el az egészségügyi teendőket. Feladatát vállalkozóként végzi. A falura az elöregedés jellemző. A rendszeresen gondozottak nagy része szív- és érrendszeri vagy cukorbeteg. Orvosi teendői közül a folyamatos orvosi rendelés és szűrés áll a vezető helyen. Feladatai közül kiemelkednek még az iskolai tanulók egészségügyi állapotának rendszeres vizsgálata és ellenőrzése, valamint a krónikus betegek házigondozása.
 

Védőnői szolgálat
Ha észrevétele van a megjelenő adatokkal kapcsolatban, aktuálisabb vagy bővebb információt tud a helyszínről, kérjük küldje el nekünk az alábbi szövegmező segítségével. A beküldött észrevételeket kollégáink feldolgozzák és az észrevételek alapján módosítják az adatlapot. Maga a beküldött üzenet a lapon nem jelenik. meg!
Amennyiben visszajelzést szeretne, kérjük, hogy az üzenetben hagyja meg elérhetőségeit.