Cserhát - Szabadidő

Vadászati lehetőség

Kétbodony,
telefon: 06-30-3709476

A tagság 22 fő, egyelőre két főállású hivatásos vadászt alkalmaznak, de rövidesen egy harmadikat is felvesznek, hogy a több embert kívánó munkavégzést is lehetővé tegyék.

A Tókerti Vadásztársaság ez idáig legnagyobb gímszarvasbikájának méltó emléket szeretne állítani, így azon a helyen, ahol a vad megkerült, terveik szerint rövidesen kopjafát állítanak.

A kiváló vadállomány fenntartásában igen fontos szerepet játszik a vadföld gazdálkodás: 2007-ben 70 hektár vadföldet műveltek meg. A legfontosabb termesztett növény a kukorica és a cirok. Jövőre a terv 150 hektár magas szintű megművelése. Fontos a téli vadetetés is. Az előző télen, az enyhe időjárás ellenére 900 mázsa cukorrépát, 300-400 mázsa silót, 300 mázsa sörtörkölyt, 400-500 mázsa szemes kukoricát és mintegy 100 mázsa hullott almát etettek fel. Idén legalább ennyi takarmányt szánnak az állománynak. Nyalósóból évi 4-5 mázsa fogy. Tartalékolnak lucernaszénát is a vad számára.

A kiváló adottságokat kihasználva, vendégvadásztatással is foglalkoznak.

A 3666 hektáron igen szép, hetven körülire becsült gímszarvas állomány él, a vaddisznóé ennek a duplája lehet, a terület egy részének bejárása után látszik, őz is szépen van.

Magyarnándor székhellyel, KISECSET, Debercsény, Mohora, , Cserháthaláp határában.

 

Terület: 3666 hektár. /ebből kb. ezer hektár erdő/

2007 szeptemberében a Tókerti Vadásztársaság területén vendégvadász ejtette el a 2007. év legnagyobb nógrádi gímbikáját, melynek trófeája aranyérmes lett. A bírálaton 11,03 kilogrammos súlyával 218,08 pontot értel. A Vadásztársaság területén még nem esett ekkora bika, a második helyezett trófeája 10,5 kg volt. A trófea negyedik a megyei örök rangsorban a szabad területen terítékre hozott bikák között.

 

Nagy Zoltán, a társaság elnöke, egyben a Nagyvad Hunting Vadászatszervező Iroda ügyvezető igazgatója.

A nagyvad csekély zavarásnak kitett fő élőhelyét egy mintegy ezer hektáros, zárt erdőtömb biztosítja, szélein rég felhagyott legelőterületekkel, öreg gyümölcsösökkel, szőlőhegyekkel, a völgyek aljában szántóföldekkel, néhol nádasokkal. A mezőgazdasági területeken négyezer fácánt bocsátottak ki 2007-ben.

Információ: Nagy Zoltán 06-30-3709476

Ha észrevétele van a megjelenő adatokkal kapcsolatban, aktuálisabb vagy bővebb információt tud a helyszínről, kérjük küldje el nekünk az alábbi szövegmező segítségével. A beküldött észrevételeket kollégáink feldolgozzák és az észrevételek alapján módosítják az adatlapot. Maga a beküldött üzenet a lapon nem jelenik. meg!
Amennyiben visszajelzést szeretne, kérjük, hogy az üzenetben hagyja meg elérhetőségeit.