Cserhát - Szabadidő

Pajtakert

Hollókő, Kossuth út 46.
telefon: +36 30 289 1946
email: idker@hollokotourism.hu
http://www.hollokotourism.hu

Az itt működő Szövőműhelyben a kender feldolgozás folyamatával, eszközeivel és a kézi szövés különböző formájával, ezen belül is a „repülő vetélős” szövőszék működésével ismerkedhetnek meg a látogatók
A szabadtéri kemencében kenyérlángos vagy túrós lepény készül, körülötte zajlanak a kézműves foglalkozások, díszíthetnek itt mézeskalácsot, tanulnak szőni vagy csuhézni. 
Választható kézműves foglalkozásaink:
• Mézeskalács díszítés 
• „Körmöcskézés” 
• Madzagszövés 
• Kártyaszövés 
• Szövés álló szövőkereten 

Javaslat: Ha a gyerekek csak egy napos kirándulás keretében érkeznek Hollókőre, a felsorolt kínálatból a rendelkezésre álló idő rövidsége miatt a mézeskalács díszítést és/vagy a „körmöcskézést” érdemes kipróbálni.
Természetesen a saját maga által készített terméket mindenki hazaviheti!

A foglalkozásokat csak előzetes megrendelés esetén tudjuk biztosítani !
További információ a honlapunkon.
 

A kézműves foglalkozások helyszíne az Ófalu bejáratánál található Pajtakert, ahol a Szövőműhely mellett, az ódon hangulatú, tágas udvarban hagyományos kemencék is várják a régi mesterségek, ízek után érdeklődőket.

Ha észrevétele van a megjelenő adatokkal kapcsolatban, aktuálisabb vagy bővebb információt tud a helyszínről, kérjük küldje el nekünk az alábbi szövegmező segítségével. A beküldött észrevételeket kollégáink feldolgozzák és az észrevételek alapján módosítják az adatlapot. Maga a beküldött üzenet a lapon nem jelenik. meg!
Amennyiben visszajelzést szeretne, kérjük, hogy az üzenetben hagyja meg elérhetőségeit.