Cserhát - Látnivaló

Tűztorony

Szécsény, Ady Endre út 12
telefon: 06-32/370-860

A pestis járvány elmúltának emlékére épült fa harangláb helyére építették. 1893-ban kétemeletes toronnyá alakították a Tűzőrség számára. 1929-ben egy harmadik emelet ráépítésére került sor, ekkor kapta jelenlegi bádogfedelű sisakját is. Az egész építmény, valószínűleg a talaj egy agyagrétegének megcsúszása miatt, szemmel láthatóan ferde, észak felé dőlt. Ez a mozgás a mai napig érzékelhető, évente néhány milliméter. 2004-ben a Tűztorony története és tűzoltó-kiállítás nyílt meg az épületben.

Nyitva tartás

Hétfő: zárva
Keddtől vasárnapig: 10-18 óráig
TURISZTIKAI SZEZONON KÍVÜL: ELŐRE EGYEZTETVE A 32/370-860 TELEFONSZÁMON! A csoportok bejelentése a művelődési központ elérhetőségein (06/32-370-860, szecseny.kozmuvelodes@gmail.com)
Azokon a napokon, amelyeken a Tűztorony nincs nyitva, lehetőség van arra, hogy előre egyezetett időpontokban mégis fogadjon csoportokat.
Lehetőség szerint legkésőbb a látogatás előtt 1 nappal jelentsék be a látogatási igényüket és annak időpontját az alábbi telefonszámon 32/370-860
 

Árak, kedvezmények

Belépődíjak egységesen 200 Ft / fő

Ha észrevétele van a megjelenő adatokkal kapcsolatban, aktuálisabb vagy bővebb információt tud a helyszínről, kérjük küldje el nekünk az alábbi szövegmező segítségével. A beküldött észrevételeket kollégáink feldolgozzák és az észrevételek alapján módosítják az adatlapot. Maga a beküldött üzenet a lapon nem jelenik. meg!
Amennyiben visszajelzést szeretne, kérjük, hogy az üzenetben hagyja meg elérhetőségeit.