Cserhát - Látnivaló

Tereskei horgásztó

Tereske,
http://www.teresketo.hu/
Horgászrend

1. A pontyívás időszakában a tó egy szakaszán "Kíméleti terület"-et jelöltünk ki, ahol a horgászat ez alatt az időszak alatt TILOS!

2. Éjszakai horgászat:
a. Minden tag részére
Május első szombatjától, az őszi nagy telepítésig minden hétvégén, szombatról-vasárnapra virradóra éjszaka.
Sátrat felállítani, gépkocsival behajtani csak külön engedéllyel lehet.
b. A hétköznap éjszakai horgászat január 1-től december 31-ig azon tagjaink részére, akik erre az éves-vagy heti külön engedélyt kiváltották.
Ez vonatkozik azokra a hétvégékre is melyek az a. pontban nem szerepelnek.
Gépkocsival történő behajtás éves- vagy heti engedély megváltásával történhet, de csak a ki- és bepakolás idejére. Sátrat felállítani csak az éjszakai horgászat befejezéséig lehet.

3. Gépkocsi behajtás: A rokkantak kötelesek gépjárművüket fehér zászlóval jelezni.
Azok, akik a behajtásra külön engedélyt nem váltottak, csak a kijelölt parkolókat vehetik igénybe saját felelősségükre.

4. A vízterületen a csónakázás és a csónakból való horgászat TILOS! Csónak használata egyes versenyek alkalmával engedélyezhető.

5. A halak kifogható mennyisége tagok részére:

Halfaj: Ponty Amúr Csuka, Süllő Egyéb
Felnőtt: tagok részére a tagdíj: 60 000 Ft
Napi: 2 db 1 db - 3 kg
Heti: 4 db 1 db - -
Éves: 20 db 5 db 1 db -
         
Ifi: tagok részére a tagdíj: 30 000 Ft
Napi: 1 db 1 db - 1 kg
Heti: 2 db 1 db - -
Éves: 10 db 2 db 1 db -

Az a horgász, aki pontyból a 20. db-ot megfogta, ifi esetén 10 db és tovább kíván pontyra horgászni, így az évenként meghatározott összeg befizetése ellenében, melynek összege 30 000 Ft, ifi tag esetén 12 000 Ft felnőtt további 10 db. Ifi további 5 db pontyot megfoghat. Tagok esetében 20 db pontyot, mely a 40 kg összsúlyt nem haladhatja meg. Amúr esetében 5 db, mely 10 kg összsúlyt nem haladhatja meg.

Ponty Amúr Csuka, Süllő Busa Egyéb
700 Ft/kg 700 Ft/kg 1500 Ft/kg 700 Ft/kg 350 Ft/kg

Lehetőség van sporthorgászatra /bojlis/, melynek éves díja: 60 000 Ft
Korlátlan mennyiségű horgászatot /fogást/ engedélyezünk, viszont a házirend betartása szükséges. Ez a szabályozás a kedvezményezett horgászokra is vonatkozik.

A méretkorlátozással védett halfajok esetében az országos horgászrend előírásai érvényesek.
Kivételek: A megfogott első 1 db süllőt meg kell tartani.

Napi jegyrész ára: 1800 Ft, éjszakai jegyrész ára: 2000 Ft, mely nem tartalmaz nemes halat (hagyományos horgászat esetén).
Bojlis horgászat esetén a napi jegy ára: 2650 Ft, az éjszakai bojli jegyrész ára: 3000 Ft
Egyéb halak: 3 kg-ig elvihetőek.

6. A ponty súlykorlátozása a törzsállomány védelme érdekében:
A 4 kg-nál nagyobb vagy jellel ellátott egyedeket a megfogás után azonnal vissza kell helyezni kíméletes módon a tóba. A fogásról és a hal visszahelyezéséről is értesíteni kell a halőrt. A kifogott halakat mérés után azonnal be kell jegyeztetni a fogási naplóba nyilvántartás miatt. Aki ezt elmulasztja, azt az aznapi horgászatból kizárjuk. Háromszori figyelmeztetés tagságból való kizárással jár.
Ha a súlykorlátozással vagy jellel védett hal durva bánásmód miatt sérül, elpusztul vagy a jelzés eltávolítása bizonyítható módon a horgász hibájából történt, úgy a HE halvédelmi bírság kiszabását kezdeményezi, a területi engedélyt azonnal bevonja!

7. Éjszakai horgászat és gépkocsival történő behajtás rendje a napi, heti és cserejegyes horgászokra is vonatkozik.

8. A horgásztó vízterületén fajlagos tilalom nincs. A horgásztó vezetősége indokolt esetben teljes és részleges horgászati tilalmat rendelhet el például telepítések után, versenyek alkalmával. Ezt minden horgász köteles betartani.

9. A tó egész területén ragadozóra pergető vagy más módszerrel horgászni egész évben TILOS.

10. A horgásztó üzemeltetője, nem felelős a víztározó területén és annak környékén bekövetkezett balesetekért és anyagi károkért.

11. Minden horgász köteles az ellenőrzést végző személynek a horgász igazolványt kérésre átadni, a zsákmányt felmutatni és a gépjármű átvizsgálását megengedni, ill. be- és kimenetelnél a halőrnek köteles a táskáját felmutatni (1/2 kg etetőanyag vihető be a tó területére).

12. Minden horgász köteles betartani:
- Védjük környezetünket, óvjuk a tó vizének tisztaságát!
- Gépjárművek mosása, takarítása, javítása TILOS!
- Szemetes horgászhelyen a horgászat megkezdése TILOS!
- Tartsunk rendet, tisztaságot a vízparton és környékén!
- Tartsuk be az Országos- és a Helyi horgászrend előírásait, a Horgászati Etika Szabályait!
- Az Országos- és a Helyi Horgászrend megsértése, a környezet szennyezése, károsítása a területi engedély azonnali bevonását és fegyelmi eljárás indítását vonja maga után.
- Legyen a horgászat mindannyiunk számára valóban hasznos pihenés, szórakozás.

13. A 4 db kifogott ponty után a ponty horgászatot abba kell hagyni, keszeg, amúr és egyéb ragadozó halak kifogására kell átszerelni.

Árak, kedvezmények

Jegyárak

Két féle horgászati mód van: hagyományos és a bojlis horgászat vagy sporthorgászat. Hagyományos horgászat nappalra 1850 Ft, ami tartalmaz 3 kg keszeg, vagy kárász elhozatalát díjmentesen. Az éjszakai horgászat 2000 Ft, amely tartalmaz 3 kg keszek vagy kárász elhozatalát.
Az ezek felett fogott nemes halakért fizetni kell az aktuális piaci áron.

Bojlis vagy sporthorgász jegy 2650 nappalra, ami korlátlan mennyiségű fogást jelent. Bojlis vagy sporthorgász éjszakai jegy 3000 Ft. Bojlis vagy sporthorgászat jeggyel való horgászatkor minden egyes kifogott halat vissza kell engedni a tóba. A jegyárak ifi esetén minden esetben 50% kedvezmény.

Éves bérletek felnőttek számára: sporthorgászjegy 60.000 Ft, ifi esetén 30.000. Hagyományos horgászat 60.000, amelyre a szabályzatban foglaltak érvényesek

Ha észrevétele van a megjelenő adatokkal kapcsolatban, aktuálisabb vagy bővebb információt tud a helyszínről, kérjük küldje el nekünk az alábbi szövegmező segítségével. A beküldött észrevételeket kollégáink feldolgozzák és az észrevételek alapján módosítják az adatlapot. Maga a beküldött üzenet a lapon nem jelenik. meg!
Amennyiben visszajelzést szeretne, kérjük, hogy az üzenetben hagyja meg elérhetőségeit.