Cserhát - Látnivaló

Madách Imre Emlékmúzeum

Csesztve, Kossuth u. 7.
telefon: +36-20-484-3090

A csesztvei emlékmúzeum Magyarország egyetlen Madách - emlékhelye. A nógrádi kisközség kúriájában Az ember tragédiájának költője 1844 decembere és 1853 szeptembere között lakott. 

Számos verse, levele, vallomása kelteződött Csesztvéről. Itt élte házassága első, boldog esztendeit 1845 után Fráter Erzsébettel. 1862 augusztusában nevezetes találkozás színhelye volt az udvarház: ahogy arra emléktábla is emlékeztet, itt fogadta a Tragédia felfedezőjét, Arany Jánost. Az egykori családi kúriában berendezett kiállítás végigkiséri a Madách-család történetét, felidézi a kort, átfogó képet nyújt Madách Imre életéről és művészetéről középpontba állítva Az ember tragédiáját, szemlélteti a mű jelentőségét a világirodalomban és a világszínpadon, bemutat számos, az író és műve ihlette képzőművézseti alkotást, valamint utal a szűkebb haza, Nógrád megye hagyományápolásra is.

Nyitva tartás

Nyitvatartás: mindennap 10:00-14:00 (vasárnap csak előre bejelentett csoportot fogadnak), hétfő szünnap.

Ha észrevétele van a megjelenő adatokkal kapcsolatban, aktuálisabb vagy bővebb információt tud a helyszínről, kérjük küldje el nekünk az alábbi szövegmező segítségével. A beküldött észrevételeket kollégáink feldolgozzák és az észrevételek alapján módosítják az adatlapot. Maga a beküldött üzenet a lapon nem jelenik. meg!
Amennyiben visszajelzést szeretne, kérjük, hogy az üzenetben hagyja meg elérhetőségeit.