Cserhát - Látnivaló

Komravölgyi víztározó

Mihálygerge,

A tó nem csak a horgászok, de a kirándulók számára is remek terület. 

A tározó területe közel 50 hektár, a gáttól számított 1/3-án az átlagmélység 15-18méter, a tó 2/3-n pedig 5-8 méter. A vízpótlást az Ipoly-folyó biztosítja, melyből egy föld alatti vezetéken jut el a víz a tározóba.  A tóban két levegőztető biztosít oxigéndús vizet az élővilág számára. A levegőztetők arról is gondoskodnak, hogy még a leghidegebb teleken se borítsa jégpáncél a vízteljes felületét, ezért a helyi horgászoknak még télen sem kell lemondani kedvtelésükről.

A szerencsésebbek néhány ritka madárfajt is megfigyelhetnek (jégmadár, búboscinege, barna réti héja, halászsas, kócsag). A nyári esős napokat követően ahorgászni indulók, az erdei utakon haladva értékes zsákmányra, gombára is bukkanhatnak.

A mihálygergei tározó a horgászok paradicsoma. Jelentős a busa-és pontyállomány, de ragadozóhalak is szép számmal találhatók. A csuka és a süllő mellett megtalálható a balin is. A tározót madarászok is látogatják. Szerencsés esetben az igen ritka halászsas is megfigyelhető zsákmányszerzés közben.

A tározót nagy érdeklődés övezi, hiszen évről évre többen jelentkeznek az egyesület tagjainak sorába. Halfaunája rendkívül gazdag, legjellemzőbb halai a ponty, amur csuka, süllő, harcsa és keszegfélék melyek horgászatához köthető az 50 órás pünkösdi ponty és amur fogó verseny.

Ha észrevétele van a megjelenő adatokkal kapcsolatban, aktuálisabb vagy bővebb információt tud a helyszínről, kérjük küldje el nekünk az alábbi szövegmező segítségével. A beküldött észrevételeket kollégáink feldolgozzák és az észrevételek alapján módosítják az adatlapot. Maga a beküldött üzenet a lapon nem jelenik. meg!
Amennyiben visszajelzést szeretne, kérjük, hogy az üzenetben hagyja meg elérhetőségeit.