Cserhát - Látnivaló

Kézműves porta

Varsány, Kossuth út

Egy, a kornak megfelelően felújított régi palóc kontyos parasztházban került kialakításra a Kézműves porta, amely egyszerre vendégház és kézműves műhely. Az épület már húsz éve üresen állt, amikor a Nógrád Turizmusért Egyesület 2008-ban megvásárolta, és szinte teljesen felújította.

A szálláson 2 vendégszoba van, hozzájuk tartozó fürdőszobával és konyhával.

Az udvaron kialakítottak egy 50 fő befogadására alkalmas nyitott színpadot, ami tökéletes a szabadtéri programok, foglalkozások megtartására. Ennek közepén egy kemence áll, amelyben kemencés finomságokat készíthetünk a házigazda kíséretében.

Nyaranta kézműves táborokat tartanak.

A műhelyekben a fafaragó- és a kovácsmesterséget ismerhetjük meg, a kézműves foglalkozás alkalmával pedig az érdeklődők kipróbálhatják magukat a hagyományos, népi mesterségekben. Az egyik épületben főleg a könnyebb kézműves munkálatok folynak, ilyen például a csuhéfonás, vagy a bőrdíszmű készítés. 

Ha észrevétele van a megjelenő adatokkal kapcsolatban, aktuálisabb vagy bővebb információt tud a helyszínről, kérjük küldje el nekünk az alábbi szövegmező segítségével. A beküldött észrevételeket kollégáink feldolgozzák és az észrevételek alapján módosítják az adatlapot. Maga a beküldött üzenet a lapon nem jelenik. meg!
Amennyiben visszajelzést szeretne, kérjük, hogy az üzenetben hagyja meg elérhetőségeit.