Cserhát - Látnivaló

Kézműves Nyomdaműhely

Hollókő, Kossuth út 84.
telefon: +36 70 774 80 60
email: zsrobert@magyarnyomdasz.hu
http://www.magyarnyomdasz.hu/kezmuves-nyomdamuhely-holloko

Hollókő Ófalujában a kézműves mesterségek között a korabeli nyomdászműhely igazi gyöngyszem, ahol találkozik a népi világörökség a magyar nyomdászat több évszázados hagyományaival.
Műhelyünkben mini könyvkiállítás, litográfiai kövek, fabetűs plakátkiállítás, korabeli nyomdász kiadványok mellett több különleges szakkönyvek, betűmintakönyvek is megtekinthetnek a kiállítás látogatói.
A belépőjegyek beválthatók a műhelyükben készült termékekre illetve minden hozzánk ellátogatót egy kis ajándékot kap tőlünk.

Nyomdász szakmatörténeti kiállítás és interaktív bemutató A hét minden napján látogatható műhely az 1900-as évek nyomdaműhelyébe vezeti be a látogatókat, egyfajta időutazásként. A sok eredeti szerszám, használati eszköz, nyomógépek és könyvkötészeti szerszámok mellett több Gutenberg János által feltalált eszközt lehet kézbe fogva egy 19. századi nyomdász életét, munkáját megismerni, kipróbálni.

Az országban, egyedülálló műhelyben több program is várja a látogatókat. Kipróbálható 200 éves fém Gutenberg-prés, melyen különböző hollókői emléket lehet nyomtatni. Gyermekprogramok, alkotótáborok.
Műhelyünkben a kézi betűszedéstől a nyomtatáson át a kézműves könyvkötészetig a teljes folyamat kipróbálható.
Több terméket fejlesztettünk, amelyeket a műhelyünkben bemutatott technológiával készítettük, illetve folyamatosan készítünk is a helyszínen. Kézműves füzetek, naplók, könyvjelzők, üdvözlő kártyák, noteszek, jegyzettömbök, mini könyvek, művészi nyomatok, linó és fametszetek, vendégkönyvek, emléklapok, fabetűs plakátok, oklevelek, emlékkönyvek.

Nyitva tartás

Mindennap 10-18 óráig.

Árak, kedvezmények

Felnőtt: 200Ft
Diák/Nyugdíjas: 100 Ft (6 év alatt ingyenes)

Helyszíni nyomtatás a 200 éves fém Gutenberg nyomóprésen: 400 Ft
Csoportoknak 50 % kedvezményes helyszíni nyomtatási lehetőség (10 fő felett)

Ha észrevétele van a megjelenő adatokkal kapcsolatban, aktuálisabb vagy bővebb információt tud a helyszínről, kérjük küldje el nekünk az alábbi szövegmező segítségével. A beküldött észrevételeket kollégáink feldolgozzák és az észrevételek alapján módosítják az adatlapot. Maga a beküldött üzenet a lapon nem jelenik. meg!
Amennyiben visszajelzést szeretne, kérjük, hogy az üzenetben hagyja meg elérhetőségeit.