Cserhát - Látnivaló

Horgásztó

Kétbodony, Tó utca
http://ketbodonyito.5mp.eu/web.php?a=ketbodonyito

A tó leírása:

Megközelítés: Budapest felől a 2-es főútvonalon, vagy a 2/A (M2) úton Hont-Parassapuszta határátkelő felé kell haladni. Nógrád megyében, Rétság várost elhagyva a 2-es 22-es főútvonalak körforgalmában Bánk község felé kell lekanyarodni, majd Romhány községet elhagyva Kétbodony községen át Kisecset irányába. Kisecset és Kétbodony községek határán.( 500 - 500 m-re ) Félúton a két falu között bekötő út vezet a tóhoz, melyet tábla is jelez. 1968-71 között árvízvédelmi víztározóként épült, de kezdetben mezőgazdasági öntözésre használták. 1993 óta a Kétbodonyi He tagonkénti résztulajdona a 16 ha területű tározó. A tavat két beérkező élővíz (patak)táplálja. A mederfenék helyenként akadós. A gátról és a zsilip előtti nyílt vízű szakaszról gyönyörű panorámát pillanthatunk meg. Itt a víz kb. 2 és 4 m mély, az erdő alatt 1,5 m, de 20 méterre a parttól 2 és 3m. A fenék iszapos, a part menti növényzet: nádas és fák. A víz tisztaságát életminőségét mi sem bizonyítja jobban mint a gyakran hálóba és horogra akadt rákok. Telepített halfajok: (ponty+dunai keszeg) (évente több alkalommal.) Halak: ponty, amur, süllő, csuka, harcsa, busa,dévér, balin, jász, egyéb keszeg félék, ezüstkárász (compó)

Rekordok (kg): ponty 24, amur 10 felett, süllő 8, csuka 6, harcsa 50kg. Busa 40kg. Balin 5-6 kg. Szabályok: ponty fajlagos tilalom nincs. Ponty súlyhatár 6kg! Csak a súlyhatár alatti méret tartható meg. Bojlis horgászmódszer időszakos! Etetőhajó használata tilos, kivétel a harcsázó szerelék bevontatása! Lékhorgászat csak tagoknak, és saját felelősségre engedélyezett.


 


 

Horgászidőszak: Non-Stop horgászat, napijegy forduló 06.00. órától 18.00. óráig éjszakai: 18.00.órától 06.00. óráig. Fogható mennyiség:2db. ponty + 2db.egyéb + 3kg keszegféle. Csónakhasználat: Tagoknak és vendégeknek, mentőmellény és 2 db. evezőlapát használata kötelező. Jegyváltás: parton a büfében (tervek szerint horgászboltokban is.)

Ha észrevétele van a megjelenő adatokkal kapcsolatban, aktuálisabb vagy bővebb információt tud a helyszínről, kérjük küldje el nekünk az alábbi szövegmező segítségével. A beküldött észrevételeket kollégáink feldolgozzák és az észrevételek alapján módosítják az adatlapot. Maga a beküldött üzenet a lapon nem jelenik. meg!
Amennyiben visszajelzést szeretne, kérjük, hogy az üzenetben hagyja meg elérhetőségeit.