Cserhát - Látnivaló

Fazekasház

Hollókő, Petőfi S. u. 4.
telefon: +36 30 924 5052
email: tarevare@freemail.hu
www.holloko-fazekashaz.hu

Előzetes megbeszélés alapján, a csoportok akár mesemondó művészeket is hallgathatnak. A legkisebbekre a Nógrád megyei hímzések mintáiból összeállított kifestőlapok várják. Az itt található háziállatok között van egy pulikutya, macskák, tyúkok, nyulak.  

Előzetes bejelentkezés után az alábbi kézműves foglalkozásokra van lehetőség: agyagozás, korongozás, mézeskalács díszítés, nemezelés, hímzés, gyöngyfűzés.

A Fazekasházban természetesen bemutatják magát a fazekasságot is, az elejétől a végéig, a korongozástól az égetésig. Az itt található boltban pedig megnézhetik, és megvásárolhatják magyar fazekas mesterek és iparművészek alkotásait.

A foglalkozásokat szabadtéren tartják, minden év március 15-től október 30-ig.

Hollókő Ófalu részén található ez a hagyományőrző udvar, ahol a látogatók megismerkedhetnek különféle népi mesterségekkel, mint a fazekasság, mézeskalács díszítés, nemezelés. Egyéni és csoportlátogatásokra is van lehetséges. 

Nyitva tartás: egész évben, igény szerint.

Ha észrevétele van a megjelenő adatokkal kapcsolatban, aktuálisabb vagy bővebb információt tud a helyszínről, kérjük küldje el nekünk az alábbi szövegmező segítségével. A beküldött észrevételeket kollégáink feldolgozzák és az észrevételek alapján módosítják az adatlapot. Maga a beküldött üzenet a lapon nem jelenik. meg!
Amennyiben visszajelzést szeretne, kérjük, hogy az üzenetben hagyja meg elérhetőségeit.