Cserhát - Látnivaló

Dejtári Tájház

Dejtár, Szabadság útja 59.
telefon: 06 35 346 002

Az 1920-as években épült palóc középparaszti porta két épületből áll. A tornácos lakóépületből és az udvari épületben található magtárból, kamrából és pincéből. Tájházunkban állandó népművészeti kiállítás látható, amely bemutatja a palóc családok életét, szokásait, viseletét. Babakiállításunkon a dejtári népviselet gazdagságában és sokszínűségében gyönyörködhetnek a hozzánk látogatók. E palóc porta lehetőséget kínál művészek, kismesterség művelők bemutatkozására.

Településünkön egyre többen fedezik fel az építészet népi értékeit, újítják fel vagy építik újjá a palóc portákat. Ennek a folyamatnak méltó gyöngyszeme a tájház, amely a nagyközönség előtt 2003-ban nyitotta meg kapuit.

Ha észrevétele van a megjelenő adatokkal kapcsolatban, aktuálisabb vagy bővebb információt tud a helyszínről, kérjük küldje el nekünk az alábbi szövegmező segítségével. A beküldött észrevételeket kollégáink feldolgozzák és az észrevételek alapján módosítják az adatlapot. Maga a beküldött üzenet a lapon nem jelenik. meg!
Amennyiben visszajelzést szeretne, kérjük, hogy az üzenetben hagyja meg elérhetőségeit.