Cserhát - Helyi termék

Fazekas

Hollókő, Kossuth u. 65.
telefon: +36 70 456 71 16
email: bercsenyi@citromail.hu
www.bercsenyifazekas.hu

Bercsényi Péter és Bercsényi Tamás fazekasok vagyunk.1992-től foglalkozunk népi kerámia készítéssel.Alsótoldon és Hollókő Ófalujában üzemeltetünk fazekas műhelyt, itt értékesítjük saját termékeinket.

Fazekas bemutató: 3500 Ft/ csoport
Korongozás: 600Ft/ fő
Agyagozás: 300Ft/fő

Az elkészített terméketet szívesen ki is égetjük vendégeinknek, melynek díja 300.-Ft/db.
 

E vidék fazekasság vonatkozásában nincs olyan hagyománya, melyet tudnánk követni, de elhivatottságunkkal, szakmaszeretettünkkel a népművészeti hagyományok alapján a mai kor igényei szerint alakítjuk termékeinket.

A termékeket kézi korongozással formázzuk, melyek terrakotta és mázzal festett, égetett agyagedények.Műhelyünkben lehetőséget biztosítunk a korongozás megtekintésére.A korongozás mesterségének bemutatása után, lehetőség van a korongozás és az agyagozás elsajátítására. 

Nyitva tartás

Hollókőn a turista szezon ideje alatt, hétfőtől-vasárnapig 10:00-18:00 óráig várjuk vendégeinket.

 

Ha észrevétele van a megjelenő adatokkal kapcsolatban, aktuálisabb vagy bővebb információt tud a helyszínről, kérjük küldje el nekünk az alábbi szövegmező segítségével. A beküldött észrevételeket kollégáink feldolgozzák és az észrevételek alapján módosítják az adatlapot. Maga a beküldött üzenet a lapon nem jelenik. meg!
Amennyiben visszajelzést szeretne, kérjük, hogy az üzenetben hagyja meg elérhetőségeit.