Cserhát - Helyi termék

Clay-Art Fazekasház

Mátraszőlős, Avar u. 34.
telefon: +36 20 232 4959
email: info[kukac]clay-art.hu
http://clay-art.hu/

Hagyományos fazekas technikákkal dolgozunk, termékeink készítése korongozással történik. Néhány díszkerámia elkészítésénél alkalmazzuk az öntés technikáját, de ezt csak abban az esetben ha a kerámia formája korongozással nem kialakítható. Bizonyos mintákat préseléssel, véséssel, áttöréssel, rárakással készítünk.

Különböző fazekas és úgynevezett effekt mázakat alkalmazunk, hogy a kerámiák elnyerjék szép külsejüket, ezeket általában 960-1080C-fok közötti hőmérsékleten égetünk ki, elektromos kemencében. Csak magas minőségű alapanyagokat használunk, a fazekas edények és egyéb használati kerámiák esetében semmilyen káros anyagot tartalmazó mázzal és alapanyaggal nem dolgozunk.

Ha észrevétele van a megjelenő adatokkal kapcsolatban, aktuálisabb vagy bővebb információt tud a helyszínről, kérjük küldje el nekünk az alábbi szövegmező segítségével. A beküldött észrevételeket kollégáink feldolgozzák és az észrevételek alapján módosítják az adatlapot. Maga a beküldött üzenet a lapon nem jelenik. meg!
Amennyiben visszajelzést szeretne, kérjük, hogy az üzenetben hagyja meg elérhetőségeit.